Neředěný bezinkový mošt

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyBezinky
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
21 g
Vápník
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik hodin, aby bezinky pustily šťávu. Vylisujeme a znovu necháme odstát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.
  • 2
    Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C a teplý mošt ihned rozdělíme do vyhřátých, čistých lahví. Důkladně uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Poté uchováme na chladném a temném místě. Přisladíme a rozředíme až při použití dle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.