Neředěný bezinkový mošt
20 min.
Ingredience
- 3kilogramyBezinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
21 g
Vápník
18 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik hodin, aby bezinky pustily šťávu. Vylisujeme a znovu necháme odstát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.
- 2Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C a teplý mošt ihned rozdělíme do vyhřátých, čistých lahví. Důkladně uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Poté uchováme na chladném a temném místě. Přisladíme a rozředíme až při použití dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.