Neslazený borůvkový mošt

40 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a propláchneme studenou vodou. Prolisujeme a necháme odstát, až se usadí kal. Šťávu přecedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Přelijeme do čistých lahví, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.