Neslazený mošt z čerstvého rybízu
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
58 g
Vápník
206 mg
Železo
6 mg
Postup přípravy
- 1Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
- 2Mošt rozlijeme do čistých lahví, důkladně zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.