Neslazený mošt z čerstvého rybízu

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
58 g
Vápník
206 mg
Železo
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Mošt rozlijeme do čistých lahví, důkladně zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.