Neslazený mošt z čerstvých švestek

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé švestky omyjeme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. V kastrolu podlijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 70 °C. Mezitím občas promícháme. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Lahve urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Mošt vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.