Neslazený mošt z šípků

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 3litryŠípky čerstvé
Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Sacharidy
26 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé šípky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Lahve vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.