Neslazený mošt z šípků
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 3litryŠípky čerstvé
Počet porcí:
25Postup přípravy
- 1Zralé šípky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
- 2Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Lahve vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.