Netradiční polévka
20 min.
Ingredience
- 10dekagramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1decilitrVíno bílé
- 0,13kilogramJahody zahradní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
875 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo a smícháme s moukou, přidáme mléko.
- 2Do směsi zamícháme nadrobno nakrájené jahody.
- 3Vše vaříme 10 minut.
- 4Hotovou polévku dáme na 30 minut do chladné místnosti.
- 5Vychlazenou polévku vlijeme do mixéru se šlehačkou, cukrem a vínem.
- 6Rozmixujeme na hladkou směs.
- 7Takto rozmixovanou polévku podáváme studenou, ozdobenou s kousky čerstvých jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.