Netučný chlebíček s jablky

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5decilitryMošt jablečný
    • 2kusyJablka
    • 100gramůRozinky tmavé
    • 2kusyVejce slepičí
    • 75gramůCukr třtinový
    • 225gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablečný mošt přivedeme v hrnci k bodu varu, přisypeme nakrájené kosusky jablka a rozinky, 5 minut dusíme a pak necháme zchladnout.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný mošt s ovocem, přidáme vejce, mouku, cukr s prášek do pečiva.
  • 3
    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a to pak dáme do pečicí nádoby, kterou vložíme do přístroje.
  • 5
    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 6
    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
  • 7
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.