Netučný chlebíček s jablky
70 min.
Ingredience
- 1,5decilitryMošt jablečný
- 2kusyJablka
- 100gramůRozinky tmavé
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr třtinový
- 225gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablečný mošt přivedeme v hrnci k bodu varu, přisypeme nakrájené kosusky jablka a rozinky, 5 minut dusíme a pak necháme zchladnout.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný mošt s ovocem, přidáme vejce, mouku, cukr s prášek do pečiva.
- 3Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a to pak dáme do pečicí nádoby, kterou vložíme do přístroje.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 6Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
- 7Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.