Nevařená jahodová polévka
20 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 20gramůCukr vanilka
- 400gramůJogurt bílý smetanový
- 1decilitrMléko polotučné
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jahody necháme okapat. Několik jahod necháme vcelku, zbylé rozmixujeme. Přilijeme vanilkový cukr, mléko, med, jogurt, třtinový cukr a opět mixujeme.
- 2Polévku necháme vychladit v lednici. Těsně před podáváním ji podle porcí rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů. Každou porci ozdobíme na třetinky pokrájenými jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.