Nevařený borůvkový kompot
15 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 500gramůCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme a otrháme stopky. Posypeme cukrem, důkladně promícháme a rozdělíme do sklenic. Uzavřeme gumovým víčkem, nebo převážeme pergamenovým papírem.
- 2Odložíme a necháme stát, dokud borůvky nepustí šťávu a cukr se nerozpustí. Takto se ovoce prosladí. Poté uchováme až několik týdnů na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.