Nevařený borůvkový kompot

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme a otrháme stopky. Posypeme cukrem, důkladně promícháme a rozdělíme do sklenic. Uzavřeme gumovým víčkem, nebo převážeme pergamenovým papírem.
  • 2
    Odložíme a necháme stát, dokud borůvky nepustí šťávu a cukr se nerozpustí. Takto se ovoce prosladí. Poté uchováme až několik týdnů na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.