Nevařený borůvkový sirup
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBorůvky
- 1kilogramCukr krystal
- 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
3 g
Cukr
137 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden.
- 2Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme.
- 3Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme.
- 4Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.