Nevařený borůvkový sirup

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
3 g
Cukr
137 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden.
  • 2
    Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme.
  • 3
    Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme.
  • 4
    Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.