Nevážená bábovka se šlehačkou
50 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500mililitrůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- Na posypání
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
- Na vymyzání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
- 2Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 6. 2016
Nevážená bábovka se šlehačkou
Nevážené moučníky peču ráda na chalupě, jsou rychlé a jednoduché. Tato bábovka patří k těm klasickým, recept mám už léta od tchýně. Moc dobrá, část těsta lze i obarvit kakaem nebo přidat strouhanou čokoládu 🙂