Nevážená bábovka se šlehačkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
  • 2
    Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 6. 2016
Nevážená bábovka se šlehačkou
Nevážené moučníky peču ráda na chalupě, jsou rychlé a jednoduché. Tato bábovka patří k těm klasickým, recept mám už léta od tchýně. Moc dobrá, část těsta lze i obarvit kakaem nebo přidat strouhanou čokoládu 🙂