New York cheesecake
135 min.
Ingredience
- 150gramůCelozrnné sušenky
- 90gramůMáslo čerstvé
- 225gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 140gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaVanilková pasta
- 300mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 3lžíceCukr moučkový
- 600gramůSýr krémový
- 100mililitrůCréme fraiche
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Cukr
16 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 170 °C a dáme se do přípravy sušenkového základu. Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Otevírací kulatou dortovou formu o průměru 26 cm vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Na dno takto takto připravené formy zadní stranou lžíce vtlačíme sušenkovou směs. Obalíme formu potravinářskou fólií a položíme ji do pekáče do poloviny výšky naplněného vodou ( voda nesmí po zahřátí z pekáče přetékat nebo vtékat do formy ).
- 2Připravíme náplň. Ručním elektrickým šlehačem šleháme v míse smetanový sýr, sbíranou smetanu ( clotted cream ), crème fraîche, cukr, vejce a vanilkovou pastu. Vzniklou směs nalijeme na sušenkový základ a formu ve vodní lázni vložíme do předehřáté trouby. Necháme péct 45 - 60 minut, až do ztuhnutí hmoty, uprostřed však musí zůstat měkké místo. Po vyjmutí formy z trouby necháme cheescake zchladnout ( jeho výška se sníží ), troubu ale nevypínáme.
- 3Připravíme polevu. Ušleháme v míse zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a vzniklou polevou povrch cheesecake potřeme. Vložíme znovu do trouby a pečeme dalších 10 - 15 minut.
- 4Vyjmeme cheescake z vodní lázně, uvolníme od ráfku, aby nepopraskal povrch a ve formě necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí vložíme do lednice a chladíme nejméně 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.