Newyorský cheesecake
95 min.
Ingredience
- Korpus
- 125gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 200gramůMáslo
- Náplň
- 230gramůSýr krémový
- 200gramůMáslo
- 250gramůZakysaná smetana
- 125mililitrůSmetana ke šlehání
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaWhiskey
- 1lžičkaTresť vanilková
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 230gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Příprava korpusu: Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Vzniklou směs rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
- 2Příprava náplně: V míse rozmícháme smetanový sýr s rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme maizenu a cukr, zamícháme, přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, whiskey a vanilkovou tresť. Znovu zamícháme a nakonec přidáme vejce a žloutek. Vše ještě dobře promícháme a naneseme na připravený sušenkový korpus.
- 3Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.