Nízkokalorické lehounké banánové dortíky

35 min.
Francie
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si 2 menší vyšší kulaté porcelánové misky na soufflé.
  • 2
    Do mísy nakrájíme zralý banán, přidáme k němu 1/2 lžičky mletého zázvoru, lžičku medu a směs rozmixujeme na krém. Z čerstvý bílků pokojové teploty vyšleháme tuhý sníh, který zlehka promícháme s banánem.
  • 3
    Těsto dáme do misek, vložíme je do rozehřáté trouby, hned teplotu snížíme na 190°C a pečeme dozlatova 20-25 minut.
  • 4
    Přibližně po 20 minutách píchneme špejlí do středu těsta, pokud špejli vytáhneme čistou, jsou dortíky nadýchané a upečené. Hned je podáváme, protože pak jejich objem klesne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.