Nočky v jahodové omáčce
25 min.
Ingredience
- 100gramůJahody zahradní
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 35gramůBio Krupice z tvrdé pšenice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme mléko a přisypáváme do něj krupici a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Přimícháme žloutek a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme jahody čerstvé nebo mražené a s medem vše rozmixujeme na tekutou kaši.
- 3Lžičkou vykrajujeme ze svařené krupice nočky a vkládáme je do jahodové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.