Noky z bramborového těsta kynuté
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůDroždí
- 350mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory vařené
- 100gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 25gramůTuk
- 240gramůMed včelí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s cukrem, přisypeme rozdrobené droždí, přidáme vejce, změklé máslo, rozmačkané vařené brambory a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Těsto prohněteme a odtrháváme z něj stejně velké kousky, z nich uválíme podlouhlé noky.
- 2Plech vymažeme tukem a noky na něj vyskládáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 30 minut. Nyní je polijeme zbylým mlékem, posypeme vanilkovým cukrem a ještě krátce zapečeme.
- 3Noky rozdělíme na talířky a doplníme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.