Norimberský perník

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hrubé mouky, moučkového cukru, vajec, tekutého medu, mletých mandlí, mletých oříšků, mletých vlašských ořechů a kandované kůry vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne.
  • 2
    Z těsta tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko do sebe - při pečení se roztečou.
  • 3
    Hotové perníčky poléváme rumovou polevou.
  • 4
    Rumová poleva [61448]:
  • 5
    V misce smícháme moučkový cukr s rumem. Přilijeme vroucí vodu a polevu třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne.
  • 6
    Pokud je poleva příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu vody, pokud je řídká, přidáme moučkový cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.