Norimberský perník
40 min.
Ingredience
- Rumová poleva [61448]
- 3lžíceRum
- 1lžíceVoda pitná
- 200gramůCukr moučkový
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMed včelí
- 60gramůMandle mleté
- 60gramůOřechy lískové
- 120gramůOřechy vlašské
- 1lžíceKandovaná citronová kůra
- 1lžíceKandovaná pomerančová kůra
- 200gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Z hrubé mouky, moučkového cukru, vajec, tekutého medu, mletých mandlí, mletých oříšků, mletých vlašských ořechů a kandované kůry vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne.
- 2Z těsta tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko do sebe - při pečení se roztečou.
- 3Hotové perníčky poléváme rumovou polevou.
- 4Rumová poleva [61448]:
- 5V misce smícháme moučkový cukr s rumem. Přilijeme vroucí vodu a polevu třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne.
- 6Pokud je poleva příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu vody, pokud je řídká, přidáme moučkový cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.