Norská omeleta

150 min.
Francie

Ingredience

    • 380gramůCukr moučkový
    • 120mililitrůRum
    • 1litrZmrzlina vanilková
    • 60gramůKandované ovoce
    • 400gramůPiškotový korpus vaječný
    • 4kusyVaječný bílek slepičí
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
996 mg
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200 ml vody svaříme s 200 g cukru v sirup, necháme chvíli povařit a poté odstavíme. Přilijeme 100 ml rumu a necháme stranou. Piškotový korpus rozpůlíme, pláty navlhčíme rumovým sirupem a necháme v chladu 120 minut odležet.
  • 2
    Zmrzlinu necháme povolit, přimícháme kandované ovoce a zmrzlinou potřeme plát piškotu, přiklopíme druhým plátem a necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.
  • 3
    Bílky vyšleháme se 150 g moučkového cukru v tuhý sníh, zdobícím sáčkem ozdobíme celý korpus sněhem. Posypeme mandlovými plátky a malými kousky kandovaného ovoce. Lehce posypeme zbytkem moučkového cukru.
  • 4
    Omeletu vložíme na pár minut do trouby rozehřáté na 210 °C.
  • 5
    Před podáváním polijeme zapáleným rumem a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.