Norská omeleta
150 min.
Ingredience
- 380gramůCukr moučkový
- 120mililitrůRum
- 1litrZmrzlina vanilková
- 60gramůKandované ovoce
- 400gramůPiškotový korpus vaječný
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
996 mg
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1200 ml vody svaříme s 200 g cukru v sirup, necháme chvíli povařit a poté odstavíme. Přilijeme 100 ml rumu a necháme stranou. Piškotový korpus rozpůlíme, pláty navlhčíme rumovým sirupem a necháme v chladu 120 minut odležet.
- 2Zmrzlinu necháme povolit, přimícháme kandované ovoce a zmrzlinou potřeme plát piškotu, přiklopíme druhým plátem a necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.
- 3Bílky vyšleháme se 150 g moučkového cukru v tuhý sníh, zdobícím sáčkem ozdobíme celý korpus sněhem. Posypeme mandlovými plátky a malými kousky kandovaného ovoce. Lehce posypeme zbytkem moučkového cukru.
- 4Omeletu vložíme na pár minut do trouby rozehřáté na 210 °C.
- 5Před podáváním polijeme zapáleným rumem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.