Nougat glacé s kandovaným ovocem

40 min.
Francie

Ingredience

    • 150gramůKandované ovoce
    • 4lžíceLikér Grand Marnier
    • 100gramůMandle loupané
    • 80gramůCukr krupice
    • 4kusyVaječný bílek slepičí
    • 80gramůMed včelí
    • 200gramůCréme fraiche
    • 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1špetkaVanilka mletá
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
700 mg
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandované ovoce nasekáme na co nejmenší kousky, přilijeme likér, důkladně promícháme a odložíme. Mandle nasekáme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme za stálého míchání cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme mandle a krátce osmahneme. Alobal rozložíme na prkénko a rozetřeme na něm mandlovou hmotu. Necháme ztuhnout a poté najemno nasekáme.
  • 3
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme med a creme fraiche. Smetanu také našleháme dotuha. Do sněhové hmoty vmícháme ovoce, mandlový krokant, skořici, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Hmotou naplníme formu na biskupský chlebíček a necháme 8 hodin chladit v mrazáku.
  • 4
    Po vyjmutí formu ponoříme do horké vody a vyklopíme na mísu. Naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.