Nougat glacé s kandovaným ovocem
40 min.
Ingredience
- 150gramůKandované ovoce
- 4lžíceLikér Grand Marnier
- 100gramůMandle loupané
- 80gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůMed včelí
- 200gramůCréme fraiche
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
700 mg
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Kandované ovoce nasekáme na co nejmenší kousky, přilijeme likér, důkladně promícháme a odložíme. Mandle nasekáme nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme za stálého míchání cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme mandle a krátce osmahneme. Alobal rozložíme na prkénko a rozetřeme na něm mandlovou hmotu. Necháme ztuhnout a poté najemno nasekáme.
- 3Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme med a creme fraiche. Smetanu také našleháme dotuha. Do sněhové hmoty vmícháme ovoce, mandlový krokant, skořici, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Hmotou naplníme formu na biskupský chlebíček a necháme 8 hodin chladit v mrazáku.
- 4Po vyjmutí formu ponoříme do horké vody a vyklopíme na mísu. Naporcujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.