Novoroční koláč
80 min.
Ingredience
- 100gramůMandle plátky
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůPomerančová kůra
- 50gramůDroždí
- 1,5kilogramyMouka polohrubá
- 500gramůCukr krupice
- 500gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do větší nádoby rozdrobíme kvasnice, přidáme máslo, vejce, mouku, cukr, pokrájenou pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče, mléko a všechno dobře prohněteme. Přikryjeme utěrkou a necháme těsto asi 2 hodiny kynout. Poté znovu prohněteme, vymažeme plech a těsto na něm rozválíme po celé ploše a znovu necháme chvíli kynout. Před pečením potřeme vajíčkem a posypeme rozdrcenými mandlemi. Pečeme pozvolna a při mírné teplotě 50-60 minut, dokud koláč nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.