Novoroční koláč

80 min.
Řecko

Ingredience

    • 100gramůMandle plátky
    • 40mililitrůPomerančová šťáva
    • 100gramůPomerančová kůra
    • 50gramůDroždí
    • 1,5kilogramyMouka polohrubá
    • 500gramůCukr krupice
    • 500gramůMáslo čerstvé
    • 4kusyVejce slepičí
    • 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší nádoby rozdrobíme kvasnice, přidáme máslo, vejce, mouku, cukr, pokrájenou pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče, mléko a všechno dobře prohněteme. Přikryjeme utěrkou a necháme těsto asi 2 hodiny kynout. Poté znovu prohněteme, vymažeme plech a těsto na něm rozválíme po celé ploše a znovu necháme chvíli kynout. Před pečením potřeme vajíčkem a posypeme rozdrcenými mandlemi. Pečeme pozvolna a při mírné teplotě 50-60 minut, dokud koláč nezhnědne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.