Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyBobkový list
- 4lžíceSýr Parmezán
- 100gramůArtyčoky sterilované
- 100gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaKřen smetanový
- 2lžičkyZakysaná smetana
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžičkyBazalka
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Konzervované artyčoky rozkrojíme na čtvrtky, rozložíme na plechu s pečícím papírem, zakapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220°C dvacet minut, až artyčoky zezlátnou.
- 2V mezičase v nahřátém hrnci asi dvě minuty zahříváme mladý špenát, který jsme opláchli ve studené vodě, poté ho necháme okapat.
- 3V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a též necháme okapat.
- 4Ve větším hrnci připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni (za stálého šlehání), až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy i cibuli a všleháme nastrouhaný Parmezán. Omáčku odložíme, občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.
- 5Špenát vrátíme do hrnce, vlijeme omáčku a pomalu prohříváme. Poté přidáme posekané bylinky, zakysanou smetanu, křen a upečené artyčoky. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny, na mírném plameni řádně prohřejeme a hned podáváme ozdobené bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.