Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Konzervované artyčoky rozkrojíme na čtvrtky, rozložíme na plechu s pečícím papírem, zakapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220°C dvacet minut, až artyčoky zezlátnou.
  • 2
    V mezičase v nahřátém hrnci asi dvě minuty zahříváme mladý špenát, který jsme opláchli ve studené vodě, poté ho necháme okapat.
  • 3
    V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a též necháme okapat.
  • 4
    Ve větším hrnci připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni (za stálého šlehání), až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy i cibuli a všleháme nastrouhaný Parmezán. Omáčku odložíme, občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.
  • 5
    Špenát vrátíme do hrnce, vlijeme omáčku a pomalu prohříváme. Poté přidáme posekané bylinky, zakysanou smetanu, křen a upečené artyčoky. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny, na mírném plameni řádně prohřejeme a hned podáváme ozdobené bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.