Nudle s vývarem ze zázvoru pro alergiky
22 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 10gramůZázvor celý
- 1kusAnýz celý
- 200gramůNudle rýžové
- 3lžíceOlej kukuřičný
- 8kusůBaby kukuřice
- 3lžíceOmáčka sójová
- 200gramůShiitake houby
- 2kusyPak čoj
- 4kusyCibulka jarní
- 30gramůFazolové klíčky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
771 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme vývar, přilijeme do něj sójovou omáčku, přidáme anýz a 3 minuty vaříme.
- 2Nudle uvaříme podle návodu na obalu a rozdělíme do miesek na čtyři díly.
- 3Připravíme pánev wok a rozpálímeji, aby se z ní kouřilo. Vlijeme rostlinný olej, baby kukuřici osmahneme ve woku, až zezlátne, přidáme k ní houby. Smažíme asi 2 minuty.
- 4Přilijeme vývar a vložíme pak čoj, počkáme, dokud vývar nezačne vřít a necháme minutu bublat, než listy pak čoj změknou.
- 5Vývarem se zeleninou zalijeme nudle.
- 6Jarní cibulky a fazolové výhonky nasekáme nadrobno, posypeme jimi nudle. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.