Nudle s vývarem ze zázvoru pro alergiky

22 min.

Ingredience

    • 1litrVývar drůbeží
    • 10gramůZázvor celý
    • 1kusAnýz celý
    • 200gramůNudle rýžové
    • 3lžíceOlej kukuřičný
    • 8kusůBaby kukuřice
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 200gramůShiitake houby
    • 2kusyPak čoj
    • 4kusyCibulka jarní
    • 30gramůFazolové klíčky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
771 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce vlijeme vývar, přilijeme do něj sójovou omáčku, přidáme anýz a 3 minuty vaříme.
  • 2
    Nudle uvaříme podle návodu na obalu a rozdělíme do miesek na čtyři díly.
  • 3
    Připravíme pánev wok a rozpálímeji, aby se z ní kouřilo. Vlijeme rostlinný olej, baby kukuřici osmahneme ve woku, až zezlátne, přidáme k ní houby. Smažíme asi 2 minuty.
  • 4
    Přilijeme vývar a vložíme pak čoj, počkáme, dokud vývar nezačne vřít a necháme minutu bublat, než listy pak čoj změknou.
  • 5
    Vývarem se zeleninou zalijeme nudle.
  • 6
    Jarní cibulky a fazolové výhonky nasekáme nadrobno, posypeme jimi nudle. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.