Nugát
35 min.

Ingredience
- 100gramůČokoláda bílá
- 100gramůČokoláda hořká
- 50gramůOřechy lískové
- 50gramůCukr krupice
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůMáslo čerstvé
- 60gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
37 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi pomalu pražíme oříšky, poté je zalijeme smetanou a na mírném plameni asi 10 minut vaříme.
- 2Ořechy přecedíme přes plátno. Do přecezené smetany přimícháme cukr a na plotně zredukujeme vařením na polovinu.
- 3Každou čokoládu rozlámeme a zvlášť v kastrolcích ve vodní lázni rozpustíme. Smetanu svaříme a do obou čokolád vmícháme polovinu. Máslo necháme rozpustit a do obou misek vmícháme polovinu másla. Mícháme, až vznikne hladký krém. Skleněnou misku vyložíme fólií, nejlépe dvojitě, a střídavě vléváme bílou a tmavou čokoládovou směs. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
- 4Ztuhlý nugát vyklepneme z dormy, polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a poté krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.