Nugátová pěna s čokoládou
25 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůNugát světlý
- 1lžíceKáva instantní
- 3lžíceCukr krupice
- 50gramůČokoláda hořká
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
43 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, přidáme nugát, instantní kávu a cukr. Necháme rozpustit a potom odstavíme z plotny.
- 2Plátky želatiny namočíme do vody, po nabobtnání rozpustíme. Za stálého míchání přidáme do vychladlého nugátového mléka. Po zchladnutí směs vložíme do chladničky.
- 3Smetanu ušleháme a přidáme do nugátového mléka, když začne želírovat.
- 4Hotovou nugátovou pěnu navršíme do mističek a do podávání necháme v chladničce.
- 5Dezert podáváme posypaný hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.