Nugátová pěna s čokoládou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 100gramůNugát světlý
    • 1lžíceKáva instantní
    • 3lžíceCukr krupice
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
43 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko přivedeme k varu, přidáme nugát, instantní kávu a cukr. Necháme rozpustit a potom odstavíme z plotny.
  • 2
    Plátky želatiny namočíme do vody, po nabobtnání rozpustíme. Za stálého míchání přidáme do vychladlého nugátového mléka. Po zchladnutí směs vložíme do chladničky.
  • 3
    Smetanu ušleháme a přidáme do nugátového mléka, když začne želírovat.
  • 4
    Hotovou nugátovou pěnu navršíme do mističek a do podávání necháme v chladničce.
  • 5
    Dezert podáváme posypaný hoblinkami čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.