Nugátové bábovičky
45 min.
Ingredience
- 400gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 300gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 700gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70mililitrůLikér krémový - Baileys
- Na ozdobení
- 200gramůDžem višňový
- 250gramůČokoláda hořká
- 50gramůHera
- Na vymazaní formiček
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a likérem. Zlehka promícháme.
- 2Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.
- 3Naskládáme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.
- 4Do kastrůlku vložíme na kousky nalámanou čokoládu, přidáme Heru. Nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla také po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.