Nugátové bábovičky s kakaovým likérem
45 min.
Ingredience
- 400gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 300gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 700gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70mililitrůLikér kakaový
- 300gramůBonboniera I love
- Na ozdobení
- 200gramůDžem višňový
- 250gramůČokoláda hořká
- 50gramůHera
- Na vymazaní formiček
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo rozkrájíme na kousky, spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřící práškem a likérem, zlehka promícháme.
- 2Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.
- 3Naskládáme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách. Poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.
- 4Do kastrůlku vložíme na kousky rozlámanou čokoládu, přidáme Heru a nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla i po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.