Nugátové bábovičky s kakaovým likérem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo rozkrájíme na kousky, spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřící práškem a likérem, zlehka promícháme.
  • 2
    Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.
  • 3
    Naskládáme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách. Poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.
  • 4
    Do kastrůlku vložíme na kousky rozlámanou čokoládu, přidáme Heru a nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla i po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.