Nugátové hvězdičky s citronovou glazurou

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
955 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo umícháme s rozpuštěným ořechovým nugátem dohladka. Postupně přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše utřeme do pěny. Potom vmícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  • 3
    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 4
    Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s bílkem a citronovou šťávou na hustou polevu. Polevou potřeme upečené hvězdičky a každou ještě posypeme čokoládovým zdobením, dokud je poleva vláčná.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.