Nugátové hvězdičky s citronovou glazurou
38 min.
Ingredience
- Glazura
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůCukr moučkový
- Na ozdobu
- 2lžícečokoládové zdobení
- Těsto
- 125gramůMáslo čerstvé
- 150gramůNugát ořechový
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceRum
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
955 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo umícháme s rozpuštěným ořechovým nugátem dohladka. Postupně přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše utřeme do pěny. Potom vmícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- 3Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s bílkem a citronovou šťávou na hustou polevu. Polevou potřeme upečené hvězdičky a každou ještě posypeme čokoládovým zdobením, dokud je poleva vláčná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.