Nugátové řezy s kávovou šlehačkou
55 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 80gramůKakao
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůOřechy lískové
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko plnotučné
- Na krém
- 5lžicKáva instantní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- Na ozdobu
- 60gramůKakao instantní - Granko
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1405 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
86 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo šlehačem našleháme se žloutky, po částech přimícháme vejce, mléko, mouku s kypřicím práškem a kakaem. Na závěr přimícháme nasekané oříšky a čokoládu. Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. Těsto pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Ve smetaně rozmícháme instantní kávu a ztužovače, vyšleháme pevnou šlehačku.
- 3Vychladlé upečené těsto potřeme kávovou šlehačkou a posypeme grankem. Necháme vychladit a krájíme na kostky. Podáváme ozdobené ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.