Nugátový dort

50 min.

Ingredience

  • Krém
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 40gramůKakao
    • 200gramůHera
    • 1kusVejce slepičí
    • 120gramůCukr moučkový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůČokoláda bílá
    • 20gramůMáta
  • Těsto na korpus
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
778 mg
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme korpus: mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přisypeme vanilkový cukr, cukr krupici, přidáme tři žloutky, vmícháme kakao a přilijeme teplou vodu. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do směsi.
  • 2
    Připravené těsto přeložíme do máslem vymazané dortové formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme 20-30 minut. Je dobré při pečení těsto hlídat.
  • 3
    Upečený korpus vytáhneme z trouby, nevyklopíme ho z formy, ale necháme vychladnout ve formě.
  • 4
    Příprava krému: Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přisypeme mouku, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali kakao. Nakonec rozklepneme vejce a ještě jednou důkladně rozšleháme. Hotový krém rozetřeme na vychladlý korpus, který ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a nastrouhanou bílou čokoládou.
  • 5
    Dort nakrájíme na úhledné porce, které rozložíme na dezertní talíře. Ozdobíme lístky máty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.