Nugátový dort
50 min.
Ingredience
- Krém
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryMléko polotučné
- 40gramůKakao
- 200gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůČokoláda bílá
- 20gramůMáta
- Těsto na korpus
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůKakao
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
778 mg
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme korpus: mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přisypeme vanilkový cukr, cukr krupici, přidáme tři žloutky, vmícháme kakao a přilijeme teplou vodu. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do směsi.
- 2Připravené těsto přeložíme do máslem vymazané dortové formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme 20-30 minut. Je dobré při pečení těsto hlídat.
- 3Upečený korpus vytáhneme z trouby, nevyklopíme ho z formy, ale necháme vychladnout ve formě.
- 4Příprava krému: Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přisypeme mouku, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali kakao. Nakonec rozklepneme vejce a ještě jednou důkladně rozšleháme. Hotový krém rozetřeme na vychladlý korpus, který ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a nastrouhanou bílou čokoládou.
- 5Dort nakrájíme na úhledné porce, které rozložíme na dezertní talíře. Ozdobíme lístky máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.