Nutellové muffiny

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 130gramůCukr krupice
    • 25gramůCukr vanilka
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 50gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 80gramůNutella
    • 100gramůČokoládové kousky
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ušleháme, žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem zamícháme do vyšlehané smetany. Vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Potom zlehka zamícháme z bílků ušlehaný pevný sníh a přidáme nugátový krém. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na muffiny naplníme těstem až 1 cm pod okraj. Pečeme asi 20 minut a necháme vychladnout.
  • 2
    Muffiny rozpůlíme. Ušleháme smetanu, smícháme s čokoládovými kousky a bochánky naplníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Nutellové muffiny
Poměrně hutné těsto, po přidání dobře ušlehaného sněhu se zjemní na správnou konzistenci. Pekla jsem v papírových košíčkách a šlehačkou jsem zdobila navrchu. Muffiny jsou nadýchané a velmi chutné. 🙂
Anonymní uživatel
út 5. 4. 2016
Nutellové muffiny
Tak si říkám, že pěkná obměna by mohla být použít místo nutelly burákové máslo, zdobit tak že dovnitř (jako do koblihy) do vychladlé mufiny vstříknu trochu meruňkového jamu, šlehačkou ji ozdobím navrch a ještě ji posypu strouhanou čokoládou tomu, kdo bude chtít. A dovnitřku krému, než zamíchat sníh, zkusit přidat šťávu z půlky citronu. Asi to bude zas jiné. Kombinace buráků a meruňkového jamu s citronem je fakt dobrá.