Nutelové cupcaces s lískovými oříšky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
707 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. 80g lískových oříšků jemně nastrouháme. Z toho si odložíme 30g na ozdobu polevy.
  • 2
    Těsto: do mísy prosijeme 100g hladké mouky s kypřícím práškem, 1 špetkou soli, jedlou sodou a přimícháme 50g nastrouhaných oříšků. Vše prošleháme ručním el. šlehačem.
  • 3
    Do druhé mísy dáme 200g nutely, 150ml zakysané smetany, 2 čerstvá vejce, 75g cukru a 4 lžíce oleje. Vše důkladně prošleháme, poté do tekuté směsi postupně zašleháme sypkou směs. Šleháme dalších 60-120 sekund, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
  • 4
    Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
  • 5
    Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
  • 6
    Připravíme si kakaový krém: 650g moučkového cukru a 1 lžíci kakaa prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 0.5 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
  • 7
    V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr s kakaem a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem, krém posypeme nastrouhanými oříšky (30g) a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.