Obalované banány smažené

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 8kusůBanány
    • 2lžičkyCitronová šťáva
    • 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 75gramůMouka rýžová
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
    • 2,5decilitryVoda pitná
    • 4lžíceCukr třtinový
    • 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
52 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
11 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány nakrájíme na špalíčky a dáme do mísy. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
  • 2
    Do další mísy nasypeme rýžovou mouku, hladkou mouku s kypřícím práškem, solamyl, skořici, přidáváme vodu a vymícháme těsto.
  • 3
    Rozpálíme ve woku olej.
  • 4
    Kousky banánů napichujeme na vidličku a namáčíme v těstě. Cukr vysypeme na talíř. Kousky banánů vkládáme do oleje a smažíme 4 minuty. Poté je vyndáme a obalujeme v cukru na talíři.
  • 5
    Banány ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.