Oblíbené zázvorky slazené stévií
35 min.
Ingredience
- 2gramyMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySoda jedlá
- 2lžičkyZázvor mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
- 0,25lžičkastévie
- Na pomoučení válu
- 2lžíceMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, přidáme k ní 1/4 lžičky práškové stévie, 2 lžičky sódy bikarbony a 2 lžičky mletého zázvoru. Sypkou směs promícháme, nakrájíme do ní 50g změklého másla, přidáme 2 lžíce mléka a vše propracujeme v tužší těsto.
- 2Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný přibližně 3-4mm. Ozdobnými formičkami vykrojíme různé tvary. Ty si odložíme na plech vyložený pečícím papírem a vykrojené zázvorky necháme několik hodin schnout.
- 3Troubu si předehřejeme na 170°C a pečeme je přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené zázvorky necháme vychladnout.
- 4Zázvorkové pečivo nám vydrží uskladněné na chladném a suchém místě minimálně 12 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.