Oblíbené zázvorky slazené stévií

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
44 kcal
Tuky
4 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
204 mg
Cukr
41 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, přidáme k ní 1/4 lžičky práškové stévie, 2 lžičky sódy bikarbony a 2 lžičky mletého zázvoru. Sypkou směs promícháme, nakrájíme do ní 50g změklého másla, přidáme 2 lžíce mléka a vše propracujeme v tužší těsto.
  • 2
    Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný přibližně 3-4mm. Ozdobnými formičkami vykrojíme různé tvary. Ty si odložíme na plech vyložený pečícím papírem a vykrojené zázvorky necháme několik hodin schnout.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 170°C a pečeme je přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené zázvorky necháme vychladnout.
  • 4
    Zázvorkové pečivo nám vydrží uskladněné na chladném a suchém místě minimálně 12 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.