Obrácená omeleta s jablky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky.
  • 2
    Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru.
  • 3
    Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut.
  • 4
    Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi.
  • 5
    Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.