Obrácená omeleta s jablky
40 min.
Ingredience
- 5lžicMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSkořice mletá
- 120gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyJablka
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky.
- 2Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru.
- 3Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut.
- 4Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi.
- 5Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.