Obrácený ananasový koláč

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
67 mg
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vyválíme na kulatý plát o průměru 26cm a síle 3mm. Povrch propícháme vidličkou a těsto dáme do chladničky.
  • 2
    Ananas zbavíme kůry, odstraníme zdřevnatělý střed a dužinu pokrájíme na plátky o síle 1cm. Ty následně rozkrájíme na menší kousky.
  • 3
    Zapékací formu dáme na plotnu, necháme v ní rozpustit máslo, cukr, přidáme skořici a ananas.
  • 4
    Dusíme 10 minut do zkaramelizování, poté pečeme při 220°C 20 minut.
  • 5
    Formu vyjmeme z trouby a překryjeme povrch plátem těsta.
  • 6
    Dáme zapéct na 35 minut při 190°C.
  • 7
    Koláč necháme vychladnout, poté překlopíme na servírovací talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.