Obrácený jablečný koláč II
60 min.

Ingredience
- 25gramůRozinky
- 5centilitrůRum
- 270gramůMáslo čerstvé
- 275gramůMouka pšeničná hladká
- 12kusůJablko
- 175gramůCukr krupice
- 50mililitrůVíno bílé
- 25gramůOřechy vlašské
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
209 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rozinky namočíme do rumu.
- 2Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii.
- 3Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
- 4Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky.
- 5Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C.
- 6Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.