Obrácený jablečný koláč II

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
209 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky namočíme do rumu.
  • 2
    Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii.
  • 3
    Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  • 4
    Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky.
  • 5
    Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C.
  • 6
    Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.