Obyčejná zavářka do čirých polévek
30 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůBujón hovězí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Cukr
638 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce a žloutky. Šlehačem nebo metlou dobře rozšleháme. Pomalu přilijeme vařící bujón a přecedíme přes jemné sítko.
- 2Podlouhlé formičky vymažeme máslem a zavářku do nich nalijeme.
- 3Vaříme 15 minut ve vodní lázni. Uvařenou zavářku necháme vychladnout a nakrájíme ji na libovolné tvary (kostičky, kolečka a jiné).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.