Obyčejná zavářka do čirých polévek

30 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Cukr
638 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce a žloutky. Šlehačem nebo metlou dobře rozšleháme. Pomalu přilijeme vařící bujón a přecedíme přes jemné sítko.
  • 2
    Podlouhlé formičky vymažeme máslem a zavářku do nich nalijeme.
  • 3
    Vaříme 15 minut ve vodní lázni. Uvařenou zavářku necháme vychladnout a nakrájíme ji na libovolné tvary (kostičky, kolečka a jiné).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.