Odpalované věnečky
60 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1kusMáslo čerstvé
- 18dekagramůSádlo škvařené
- 10dekagramůCukr moučkový
- 0,5litrMléko polotučné
- 28dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
89 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Svaříme vodu se sádlem, moukou a kypřícím práškem do pečiva. Vaříme, až se těsto odlepuje od hrnce a vařečky.
- 2Do vychladlého těsta přidáme 8 vajec a rozmixujeme.
- 3Z těsta pomocí sáčku tvoříme dvouvrtstvá kolečka.
- 4Dorůžova upečeme.
- 5Připravíme máslový krém s pudinkem a naplníme věnečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.