Odpalované věnečky

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 8kusůVejce slepičí
    • 1kusMáslo čerstvé
    • 18dekagramůSádlo škvařené
    • 10dekagramůCukr moučkový
    • 0,5litrMléko polotučné
    • 28dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5litrVoda pitná
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
89 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svaříme vodu se sádlem, moukou a kypřícím práškem do pečiva. Vaříme, až se těsto odlepuje od hrnce a vařečky.
  • 2
    Do vychladlého těsta přidáme 8 vajec a rozmixujeme.
  • 3
    Z těsta pomocí sáčku tvoříme dvouvrtstvá kolečka.
  • 4
    Dorůžova upečeme.
  • 5
    Připravíme máslový krém s pudinkem a naplníme věnečky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.