Okoun na červeném kari s liči
30 min.
Ingredience
- 500gramůOkouník mořský
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 4lžíceOmáčka rybí
- 1kusOkurka salátová
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr palmový
- 1lžíceKari pasta
- 400mililitrůMléko kokosové
- 400gramůLiči
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm a marinujeme 30 minut v ústřicové a rybí omáčce.
- 2Hořkou okurku překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme na kolečka.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nasekaný palmový cukr a kari pastu, podlijeme kokosovým mlékem a necháme projít varem. Přidáme hořkou okurku a povaříme ještě 5 minut.
- 4Přidáme liči, rybí maso a na mírné ohni ještě 2 minuty povaříme. Nakonec posypeme nakrájenými chilli papričkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.