Okurkový salát s exotickým ovocem

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si dresing: omyté karotky oloupeme a nakrájíme na kousky. Jablko omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a rozkájíme na menší kusy. Oboje dáme do odšťavovače. Štávu ochutíme citrónovou šťávou, špetkou soli, mletým zázvorem a sirupem. Dresing dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Salátovou mladou okurku hadovku omyjeme. Rozkrojíme ji podélně na poloviny, zrníčka vyškrábneme lžicí, pak okurku nakrájíme na kostičky, velké přibližně 1.5 x 1.5cm. Omytou papáju a mango rozkrojíme, lžicí vyškrabeme z papáji zrníčka, z manga odstraníme pecku. Pak ovoce oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako okurku.
  • 3
    V míse promícháme všechny pokrájené suroviny s dresingem. Rozdělíme je do misek, posypeme omytou kustovnicí a servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.