Okurkový salát s exotickým ovocem
15 min.
Ingredience
- Dresing
- 2kusyKarotka
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1špetkaSůl mořská
- 2špetkyZázvor mletý
- 2lžičkysirup agávový
- 1kusJablka
- Salát
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPapája zralá
- 1kusMango
- 2lžíceKustovnice čínská Goji
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dresing: omyté karotky oloupeme a nakrájíme na kousky. Jablko omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a rozkájíme na menší kusy. Oboje dáme do odšťavovače. Štávu ochutíme citrónovou šťávou, špetkou soli, mletým zázvorem a sirupem. Dresing dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout.
- 2Salátovou mladou okurku hadovku omyjeme. Rozkrojíme ji podélně na poloviny, zrníčka vyškrábneme lžicí, pak okurku nakrájíme na kostičky, velké přibližně 1.5 x 1.5cm. Omytou papáju a mango rozkrojíme, lžicí vyškrabeme z papáji zrníčka, z manga odstraníme pecku. Pak ovoce oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako okurku.
- 3V míse promícháme všechny pokrájené suroviny s dresingem. Rozdělíme je do misek, posypeme omytou kustovnicí a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.