Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou

30 min.
Francie

Ingredience

    • 600gramůOkurky
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 80mililitrůOlej rostlinný
  • Na omáčku
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí do hladkého těstíčka. Středně velké okurky nakládačky očistíme a oloupeme. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že na másle lehce 3 minuty smažíme rajčatový protlak, poté do něj zašleháme hovězí vývar a 3 minuty povaříme.
  • 2
    Oloupané okurky namáčíme v připraveném těstíčku a ze všech stran smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.