Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůOkurky
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůMléko polotučné
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí do hladkého těstíčka. Středně velké okurky nakládačky očistíme a oloupeme. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že na másle lehce 3 minuty smažíme rajčatový protlak, poté do něj zašleháme hovězí vývar a 3 minuty povaříme.
- 2Oloupané okurky namáčíme v připraveném těstíčku a ze všech stran smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.