Olej bylinkový
25 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceEstragon
- 1lžícePetržel kudrnka
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
63 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
344 mg
Cukr
2 mg
Postup přípravy
- 1Bylinky očistíme, odstraníme tvrdé stonky a ve vroucí vodě je blanšírujeme. Poté ihned zchladíme ledovou vodou, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
- 2Vložíme do mixéru, krátce promixujeme, postupně po částech přiléváme olej. Při vysokých otáčkách mixujeme cca 4 minuty. Přelijeme do sklenice, odložíme a necháme 2 dny marinovat. Poté přecedíme přes jemné plátno do čisté lahve, uchováme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.