Olejová bábovka s borůvkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

      • 1decilitrOlej rostlinný
      • 1decilitrVoda pitná
      • 3kusyVejce slepičí
      • 1lžíceSkořice mletá
      • 400gramůBorůvky
      • 0,5lžičkaSoda jedlá
      • 320gramůMouka pšeničná hrubá
      • 1baleníVanilínový cukr
      • 250gramůCukr krupice
      • 1lžíceTuk
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    915 kcal
    Bílkoviny
    14 g
    Tuky
    36 g
    Sacharidy
    138 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    71 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do mísy dáme 300g hrubé mouky, cukr, skořici, sodu a promícháme.
    • 2
      Do směsi přidáme vejce rozšlehané ve vodě, olej a vypracujeme těsto.
    • 3
      Do vypracovaného těsta vmícháme čerstvé nebo přecezené kompotované borůvky.
    • 4
      Těsto rovnoměrně nalijeme do tukem vymazané a zbylou moukou vysypané formy a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.