Olejová bábovka s ořechy pro celiatiky
60 min.
Ingredience
- Forma na pečení
- 2lžíceKokos strouhaný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůOřechy vlašské
- 1lžíceKakao
- 150mililitrůOlej stolní
- 220gramůCukr moučkový
- 200gramůMouka bezlepková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
65 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme nadrobno, nebo je umeleme. V hlubší míse vyšleháme žloutky s 200 g moučkového cukru a potom za stálého míchání přilejeme po částech 100 ml horké vody, 150 ml oleje a lžíci kakaa. Směs šleháme ještě dalších 5 minut a zapracujeme do ní mouku, kterou jsme proseli s kypřicím práškem do pečiva a sekané nebo umleté ořechy. Těsto promícháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
- 2Bábovku podáváme vychladlou, posypanou 20 g moučkového cukru, jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.