Olihňové jednohupky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůOlihně
    • 100gramůSalát hlávkový
    • 50gramůŘasa Nori
    • 130mililitrůOmáčka sójová
    • 130mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
36

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
21 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
815 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně kuchyňsky upravíme a oddělíme chapadla a těla. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Chapadla rovněž opláchneme.
  • 2
    Salátové listy spaříme vařící vodou a vysušíme. Chapadla zabalíme do salátových listů a poté do řasy nori. Namočíme do vody.
  • 3
    Balíčky vložíme do těl olihní a upevníme párátky.
  • 4
    Na pánvi smícháme sójovou omáčku, vodu a cukr. Mírně přidáme oheň a opatrně vložíme balíčky olihní. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Vyjmeme z pánve, osušíme a dáme vychladit do chladničky. Před podáváním nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 17. 6. 2016
Olihňové jednohupky
Jednohupky???? To jako fakt???? Co takhle si zopáknout češtinu??