Olihňové jednohupky
50 min.
Ingredience
- 600gramůOlihně
- 100gramůSalát hlávkový
- 50gramůŘasa Nori
- 130mililitrůOmáčka sójová
- 130mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
36Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
21 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
815 mg
Postup přípravy
- 1Olihně kuchyňsky upravíme a oddělíme chapadla a těla. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Chapadla rovněž opláchneme.
- 2Salátové listy spaříme vařící vodou a vysušíme. Chapadla zabalíme do salátových listů a poté do řasy nori. Namočíme do vody.
- 3Balíčky vložíme do těl olihní a upevníme párátky.
- 4Na pánvi smícháme sójovou omáčku, vodu a cukr. Mírně přidáme oheň a opatrně vložíme balíčky olihní. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Vyjmeme z pánve, osušíme a dáme vychladit do chladničky. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 17. 6. 2016
Olihňové jednohupky
Jednohupky???? To jako fakt???? Co takhle si zopáknout češtinu??