Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
120 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně omyjeme 2 citrony a v dlouhých tenkých proužcích z nich oloupeme kůru. Oloupané citrony uložíme do chladničky pro jiné použití.
  • 2
    Do rendlíku vlijeme olivový olej, přidáme citronovou kůru, vše spolu mírně prohřejeme, potom přidáme 2 svazky čerstvé bazalky a odstavíme. Přelijeme do vhodné nádoby, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 24 hodin louhovat.
  • 3
    Odstraníme bazalku, olej i s citronovou kůrou přelijeme do těsně uzavíratelné sklenice a uložíme do chladu. V chladničce vydrží 3-4 dny.
  • 4
    Ochucený olej můžeme použít téměř na jakoukoliv salátovou zálivku, výborný je v kombinaci s rybami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.