Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye
15 min.
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme 2 citrony a v dlouhých tenkých proužcích z nich oloupeme kůru. Oloupané citrony uložíme do chladničky pro jiné použití.
- 2Do rendlíku vlijeme olivový olej, přidáme citronovou kůru, vše spolu mírně prohřejeme, potom přidáme 2 svazky čerstvé bazalky a odstavíme. Přelijeme do vhodné nádoby, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 24 hodin louhovat.
- 3Odstraníme bazalku, olej i s citronovou kůrou přelijeme do těsně uzavíratelné sklenice a uložíme do chladu. V chladničce vydrží 3-4 dny.
- 4Ochucený olej můžeme použít téměř na jakoukoliv salátovou zálivku, výborný je v kombinaci s rybami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.