Olomoucký macek
20 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 200gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 60gramůAnglická slanina
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 40mililitrůMajonéza
- 40mililitrůHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
893 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle rozpůlíme, spodní část potřeme hořčicí a obložíme podélně rozkrojeným tvarůžkem tak, abychom zakryli celou plochu žemle a posypeme paprikou. Horní půlku žemle potřeme hořčicí, zakryjeme plátkem slaniny a všechny půlky žemle oblohou nahoru rozložíme na plech a prudce zapečeme pár minut v troubě. Ještě horké potřeme spodní půlky žemlí majonézou, posypeme kolečky cibule a přiklopíme horními půlkami se slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.