Omáčka francouzská Mornay
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůBešamel
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř cayenský
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
264 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a odstavíme. Můžeme lehce opepřit mletým pepřem.
- 2Do odstavené omáčky vmícháme strouhaný parmezán a máslo.
- 3Omáčka je vhodná k rybám a drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.