Omáčka francouzská Mornay

15 min.
Francie

Ingredience

    • 500mililitrůBešamel
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 60gramůSýr Parmezán
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
264 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a odstavíme. Můžeme lehce opepřit mletým pepřem.
  • 2
    Do odstavené omáčky vmícháme strouhaný parmezán a máslo.
  • 3
    Omáčka je vhodná k rybám a drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.