Omáčka kakaová
20 min.
Ingredience
- 100gramůSolamyl
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceKakao - prášek
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
47 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Ve studeném mléce rozmícháme cukr, kakao, bramborovou moučku a za stálého míchání necháme povařit.
- 2Jakmile je omáčka hustá, odstavíme ji z ohně a zamícháme do ní čerstvé máslo.
- 3Omáčkou poléváme dezerty ze šlehaného tvarohu, pudinky nebo dušené ovoce, zejména hrušky a jablka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.