Omáčka povidlová
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceRum
- 1kusCitrony
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžícePovidla švestková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme skořici a citronovou kůru a asi 10 minut vaříme.
- 2Nakonec do omáčky přimícháme povidla a vše ještě 5 minut povaříme. Před podáváním do omáčky nalijeme lžíci rumu.
- 3Omáčka je vhodná k vařeným i pečeným moučníkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.