Omáčka povidlová

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme skořici a citronovou kůru a asi 10 minut vaříme.
  • 2
    Nakonec do omáčky přimícháme povidla a vše ještě 5 minut povaříme. Před podáváním do omáčky nalijeme lžíci rumu.
  • 3
    Omáčka je vhodná k vařeným i pečeným moučníkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.